Asien er mit favorit rejsemål

Asien – Jeg var i landet for første gang i april 2013 og faldt pladask for det smilende land. Jeg tog så en tur alene af sted i 20 dage igen i juli måned 2013, hvor jeg ville undersøge Asien lidt nærmere.

Jeg ville også gerne møde andre Danskere der er bosat og arbejder og lever i Asien, for jeg var meget nysgerrig på hvordan de havde gjort, og hvordan deres oplevelser havde været med at skulle flytte så langt væk og på i en så fremmed kultur, som det jo er i forhold til Danmark.

Information om Asien

Asien er et forunderlig kongerige, og byder på masser af buddhistiske templer, eksotisk dyreliv, og spektakulære øer.

Asien har en fascinerende historie samt en unik kultur, der omfatter skønt asiatiske mad og massage.

Asien har et moderne hovedstad, og venlige mennesker, som er indbegrebet af Asiens omdømme som “Smilets land”.

Landet Thailand i Asien

Asien er den eneste sydøstasiatiske nation der aldrig har været koloniseret af europæiske magter, og er et konstitutionelt monarki, hvis nuværende statsoverhoved er HM Bhumibol Adulyadej.

Et samlet Thailandsk kongerige har eksisteret siden midten af det 14. århundrede, og Thailand var kendt som Siam indtil 1939, da det derefter blev officielt som Kongeriget Asien. Læs Flytte til Thailand artiklen her.

Geografi

Asien er det 50. største land i verden, og har næsten samme størrelse som Spanien. Beliggende kun 15 grader nord for ækvator, har landet et tropisk klima og temperaturer som typisk spænder fra 19 til 38 grader C (66 til 100 F).

Thailands største højdepunkt, Doi Inthanon (Doi = Bjerg), er 2565 meter højt. Landet dækker 510.890 sq km af jord og 2.230 sq km vand. Kystlinjen af Asien er 3219 kilometer lang. Asiens længste fælles grænse er med Myanmar (Burma), der strækker sig hele 1800 km.

Vejret

Vejret i Thailand er generelt varmt og fugtigt. Typisk for landets placering i troperne. Generelt kan landers inddeles i tre sæsoner: “hot” sæson, regntiden, og “cool” sæson, selvom Asiens geografi tillader besøgende at finde egnet vejr rundt omkring i landet i løbet af året.

Befolkningen

Befolkningen i Thailand består af omkring 69 millioner borgere, hvoraf de fleste er etnisk Thai, selvom folk i kinesisk, indisk, oprindelse Malay, Mon, Khmer, burmesiske og Lao også er repræsenteret i varierende grad.

Ca. 7 millioner borgere bor i hovedstaden, Bangkok, selvom dette antal varierer sæsonmæssigt og ellers er vanskeligt præcist at tælle.

Areal

Thailand har et geografisk område på 514.000 kvadratkilometer. Dette gør landet nogenlunde tilsvarende i størrelse med Frankrig eller Texas (USA).

Langt størstedelen (ca. 80%) af Thailands næsten 65 millioner borgere er etnisk thai. Resten af befolkningen består primært af folk i kinesisk, indisk, malaysisk, Mon, Khmer, burmesiske, og Laos afstamning. Se min YouTube kanal om Asien her.

Af de 7 millioner borgere, der bor i hovedstaden, Bangkok, er der en større mangfoldighed af etniske grupper, herunder et stort antal udstationerede beboere fra hele verden.

Andre geografiske forskelle i befolkningen omfatter et muslimsk flertal i den sydlige del nær den malaysiske grænse.

Sprog

Mere end 92% af befolkningen i landet taler thai eller en af de regionale dialekter.

Mens det thailandske sprog er det officielle sprog i landet, som et resultat af sin kosmopolitiske hovedstad og etablerede turismes infrastruktur, tales og forstås engelsk i det meste af landet.

Religion

94,6% af befolkningen er buddhister, 4,6% af thailændere er muslimer 0,7% af thailændere er kristne.

Regering

Thailand er et konstitutionelt monarki, ikke ulig Englands, hvor en valgt premierminister er bemyndiget til at være leder af regeringen og en arvelig thailandske konge er statsoverhoved.

Forfatningen Thailand giver mulighed for folk i landets til demokratisk vælger deres ledere i form af et parlament, med et tokammersystem lovgivende består af et senat og Repræsentanternes Hus, og udøvende myndighed i hænderne på premierministeren.

En retsvæsenet, overvåget af Højesteret, er designet til at handle uafhængigt af den udøvende og den lovgivende magt.

Nationaldage

 • 1. Jan: Nytårsdag
 • Feb-Mar: Makha Bucha Dag: buddhistiske ferie på fuldmånen i fjerde månens måned.
 • 6. Apr: Chakri Memorial Day: Ær dynastiet i den regerende kongefamilie.
 • 13.-15. April: Songran, Thai nytår fest.
 • Maj: Royal Pløjning Ceremony: At ære landbrugets sæson
 • 1. maj: Labor Dag
 • 5. Maj: Coronation Day: Mindes kroningen af nuværende konge af Thailand.
 • 12. Aug: Dronningens Fødselsdag-Mors Dag
 • 23. oktober: Chulalongkorn Day: ære en tidligere konge af Thailand.
 • November: Loy Kratong
 • 5. Dec: Kongens fødselsdag-Fars dag
 • 10. Dec: Grundlovsdag: fejrer rigets første grundlov.
 • 31. December: Nytårsaften
 • Andre vigtige helligdage: Januar: Kinesisk nytår

Økonomi

Økonomien i landet er afhængig af eksport, som tegner sig for 60% af landets ca. 200 milliarder US dollar BNP. Økonomien i landet er den 2. største i Sydøstasien. Thailands eksport består primært af landbrugsprodukter, herunder fisk og ris, som det er den største eksportør i verden af, samt tekstiler, gummi, biler, computere og andre elektroniske apparater, og smykker. Mens en af de førende turistmål i verden, Thailand afhængig af turismen til at levere kun 7% af BNP.

Valuta

Valutaen i Thailand er den thailandske baht. Bath kommer i både mønt og seddel form. Størrelsen af landets valuta, både mønter og sedler stiger med værdi og varierer i farve. Sedler er fra 20, 50, 100, 500, samt 1000 baht størrelser.

Indkvartering og hoteller

Asiatiske hoteller er nogle af de fineste i verden, uanset om de er fem-stjernet luksus spa resorts eller maleriske familiedrevne beach-front bungalows.

Der er en type hotel i Thailand for enhver type rejsende på ethvert budget. Når det så er sagt, så er de bedste/billigste priser i lavsæsonen (maj til august), mens de dyreste priser er typisk i den kølige sæson (december-februar).

Uanset om dit bolig valg er et såkaldt “homestay” med lokale landsbybeboere, et gæstehus/guesthouse i et backpacker-kvarter, en strand bungalow, eller et fem-stjernet hotel.

Så får du altid den varmeste velkomst og behandling i “Smilets land”, med masser af gæstfrihed.