FN soldat på Cypern – Hold 53

FN soldat på Cypern – Jeg var i 1990 4½ måned på Cypern som FN-soldat. Hold 53 – Charlie lejren D.13 – OPDEL (VARISHA). Der kom jeg ned d.1. juli som “skæv rotant” som det hed.

Det var en blandet fornøjelse, for når man kommer skævt derned så oplever man ikke helt det samme sammenhold, som hvis man kommer derned med et samlet hold.

Men sådan skulle det altså være for mit vedkommende, og det blev da også en stor oplevelse som jeg altid vil huske.

FN Soldat på Cypern Læs min historie om at flytte til Thailand her.

FN soldat på Cypern – Jeg ankom til Charlie lejren ved 23 tiden om aftenen sammen med en anden stakkel som også var kommet “skævt” til Cypern.

Vi blev så modtaget med en hujen og skrigen i vores 69’er uniform.

Pinkie på Cypern

Jow jow, vi var jo ikke andet end nogle “pinkier” der bare skulle drikke en masse ulækre drinks osv. Hvis du selv har været FN soldat på Cypern, så kender du turen….

FN soldat på Cypern – Dagen efter måtte jeg finde min 69’er uniform i forskellige frysere rundt omkring i lejren. Jeg skulle så køres op til den O.P. som jeg skulle være på, og sikke en tur.

FN Soldat på CypernDe reccer der skulle køre mig derop kunne godt se hvor dårligt jeg havde det, så den fik ikke for lidt (jeg stoppede med at kaste op ved 16 tiden den eftermiddag).

Charlie lejren – Varisha

Jeg var i Charlie lejren, og var OP-mand på D 13, 2.del. Varisha. Der var 60 meter op til vores udkigspost fra huset af, med en kanon udsigt ud over bufferzonen.

FN soldat på Cypern – Her er det så hutten (huset/blikskuret) som vi boede i på D 13. Der var både strøm og vand 😉

3-i-sofa

Her har vi så besøg af 2 “tætte” reccer, Stovgaard og Karli. Det var jo en populær o.p., for vi havde som de eneste video og fjernsyn (du kan så selv gætte på hvad det er for en film de kigger på). I midten er det M.W. Jørgensen der kigger med.

Bennyipool

FN soldat på Cypern – Her er det så vores helt egen pool hvor vi kulle slænge os når vi fik det for varmt, det var jo ikke usædvanligt med 40-45 grader om sommeren. Her er det Benny der nyder en….er det en bud eller en cola???? Iøvrigt vores storleverandør af pulver bernaise sovs.

Bennyog

M.W. Jørgensen og B.U. Hansen har lige fået nye forsyninger af læsestof. Når man havde set de samme videofilm 20 gange, så var det rart med lidt afveksling.

10kmmarch

Her er det så J.J.Madsen, B.U.Hansen (ham den bageste kan jeg ikke lige huske navnet på), og så mig selv J. Bachmann. Vi er lige ude at gå en lille 10 km for at træne til Dancon marchen.

danconmarch

Her er så et billede af mig mens jeg stadig kunne smile på Dancon marchen. Det var jo en lille tur på 2 x 25 km i bjergene.

schmalfeld

FN soldat på Cypern – Her er det F.Madsen fra D 12 og vores delingsfører E.R.Schmalfeldt der nyder en stille “Bud” efter Dancon marchen. Man forstår godt smilene.

4perslad

På vej til demonstration, og det er fra venstre A. Jensen, H. Dahlstrøm, L.L. Nørgård og B.U. Hansen på ladet af en lastvogn. Det kan man kalde aircondition.

migog

Her er vi så i venteposition til demonstration vistnok i den Engelske lejr. Det er mig til venstre (ja her er jeg stadig “pinkie”) og H. Dahlstrøm til højre.

OPnicosia

Her er jeg så i Nicosia til udveksling hos Canadierne. Denne O.P. er den eneste O.P. hvor du kan snakke med turister osv. Ja, det er mig i den røde cirkel. Her var jeg i 2 uger, og det var en kæmpe oplevelse.

janmgevaer

FN soldat på Cypern – Canadisk O.P. i Nicosia. Her sidder jeg med et Canadisk M16 gevær… Jo, der er skarpe bønner i magasinet.

nissibeach1

Tja… og så var der jo Aya Napa med Nissi Beach. Det var jo ikke så ringe enda, jeg har aldrig set så klart vand siden, jow jow, så deeet….

nissibeach2

Og lige lidt mere Nissi Beach, det er jo en lækker strand…. ikk???

udsigtaltan

Hver gang vi var i Aya Napa var vi nogle stykker der lejede en lejlighed sammen, så det var billigt at bo der. Nærmest er det L.H. Christensen, og på den næste altan er det B.B. Knudsen.

mona

På et tidspunkt var der nogle Tyrkere brød ind i bufferzonen og flyttede noget afspærring, derfor måtte vi lave en midlertidig O.P. ved en død byder hedder Selemani (vistnok).

Den var ret primitiv uden vand og strøm. Her er det H.R. Jensen alias “Mona” der viser den nye stil (lidt tæt måske?).

lillebrorikok

Og dette er så det dertil indrettede køkken. Her er det H.S. Mortensen alias “Lillebror” der viser stilen i vores for vildt lækre køkken.

lokum

Toilet faciliteter i FN lejren

Et dertil indrettet toilet, udsat for lidt for mange Budweiser, hmmm… lækkert.

baren

FN soldat på Cypern – Charlie lejren’s stolthed… den indendørs del af baren. Nu var temperaturen jo røget ned under 25 grader, så man kunne godt småfryse i den udendørs.

michaelibaren

Min tro følgesvend Michael og H. Dahlstrøm fyrer den af i baren, mens nyankomne “pinkier” kigger undrene på de to efterhånden ret “tætte” gamle UN krigere. Hvem sagde Mick Jagger??? Ahhh mon… ahhh mon ikke???

michaelmedkniv

Farlig FN soldat på Cypern

Her er det så igen Michael der skal spille farlig med en foldekniv. Bliver man tæt af at være på Cypern???

hatteindvielse

FN soldat på Cypern – Her er der så “sugehatte-invielse” i baren. Du måtte ikke have hovedbeklædning på i baren, medmindre du havde drukket en Budweiser af den først, sådan var det bare…

Ellyogkok

H. Philipsen (kok) sca-cyp for at slå kogeren og Elley i en munter stund.

fest

2. deling klar til fest med KDOF- ungen i forgrunden, og en stående smilende delingsfører Schmalfeld i bagrunden…

fodbold

FN soldat på Cypern – Nogle totalt “tætte” Canadiere spiller fodbold mod nogle Englændere i 45 graders varme, mens vi er i alarmbredskab.

LINK TIL DEN BLÅ BARETs HJEMMESIDE