Flytte til Thailand

Flytte til Thailand som udlandsdansker. Jeg kan starte med en kort præsentation af mig selv.

Jeg hedder Jan Bachmann og er født i 1964 dvs. jeg i skrivende stund er 49 år.

Husk rejseforsikringJeg er født og opvokset i Silkeborg, med et par enkelte afstikkere til Åbenrå og Cypern, hvor jeg henholdsvis arbejdede i BJ Musik og som FN Soldat (Cypern).

Udlev dine drømme – Jagten på lykken

Jeg vil her fortælle min historie om hvorfor jeg tog beslutningen om at rykke mine rødder op og flytte til Thailand i Asien.

Dette gjorde jeg for at arbejde og leve mit liv i Thailand fra 1.november 2013.

Jeg har lavet rigtigt mange forskellige ting igennem mit liv.

Jeg har altid levet efter den overbevisning at det skulle være sjovt at gå på arbejde. Populæreste områder at bo i Thailand.

Rejs med et åbent sind

Jeg ville flytte til Thailand med et åbent sind. Det måtte gerne være et arbejde hos et firma der enten i mine øjne var super interessant.

Jeg skulle glæde mig til at stå op mandag morgen for at møde mine kollegaer og lave det arbejde jeg nu skulle udføre på pågældende arbejdsplads.

Jeg har prøvet mange ting i mit liv

At flytte til Thailand var helt nyt for mig.

Kort fortalt, så har jeg arbejdet i butik (expert radio og Stereo Studio) i 11 år.

Jeg har haft min egen pladebutik i Odder og i Silkeborg. Arbejdet på lager hos adidas.

Læs min Thailand Rejseguide her.

Hvorfor flytte?

Skulle jeg flytte til Thailand så skulle det gøres ordentligt.

Jeg har været linieleder på en produktionshøjskole, samt været selvstændig webdesigner. I en kort periode været på en kagefabrik i Nørre Snede.

Jeg havde fritidsjob som bartender og DJ. I en periode var jeg bestyrer på et diskotek i Silkeborg Der hed Brews ‘N’ Bongo.

TDC – SONY – EA GAMES

Jeg prøvede også at være kunderådgiver hos TDC Internet. I en årrække var jeg konsulent for Electronic Arts (EA GAMES). Jeg var konsulent hos SONY Danmark.

Jeg skrev tekster til musik, og turneret rundt omkring i Danmark med både et pop projekt.

Samt været “gå-amok-mand” i et techno projekt hvor vi bl.a. optrådte på Skanderborg Festival tilbage i midt 90erne. Så du kan nok se at jeg har været lidt omkring.

Blev tændt på iværksætteri

Første gamg i Thailand

Inden jeg skulle flytte til Thailand var jeg iværksætter.

Tilbage i 2001 var jeg på et kursus på 4-5 måneder hvor jeg lærte om webdesign og online markedsføring.

Dette blev jeg fuldstændigt bidt af. Jeg valgte kort tid derefter at starte op som selvstændig webdesigner.

Jeg startede sammen med en kammerat et firme der hed Disco Marketing.

Men efter et års tid ville vi forskellige ting rent arbejdsmæssigt.

Jeg fortsatte derefter alene, for det her var en livsstil jeg havde det rigtigt godt med.

Drømmen om at flytte til Thailand

Jeg fik nogle år til at gå med dette.

Men blev en dag ringet op af et vikarbureau der skulle bruge en konsulent i Jylland for noget der dengang hed EA GAMES. (i dag kaldet Electronic Arts).

Det jobtilbud kunne jeg ikke sige nej til. Da det var en meget attraktiv ansættelses aftale med mange fordele.

Flytte til Thailand – Det var desuden rigtigt sjovt at komme rundt i butikkerne og altid blive mødt med et smil.

Vi havde som regel demo spil med ud til personalet og var af denne grund meget velkomne.

Flytte til Thailand og job?

Efter EA GAMES (i dag Electronic Arts) fik jeg job hos SONY Danmark.

Her kørte jeg også rundt og servicerede butikker i Jylland samt på Fyn.

Rejste rundt og filmede for et rejseselskab

Video for BRAVO TOUTS

Inden jeg skulle flytte til Thailand rejste jeg meget rundt i Europa og lavede små film om hoteller.

Men jeg kunne ikke helt holde mig fra det at være selvstændig.

Kom tættere på at flytte til udlandet

Så efter at blive tilbudt at job af en kammerat som fotograf for et rejseselskab slog jeg til der.

Det gik ud på at rejse rundt og optage hotel videoer for et dansk rejseselskab.

Så her hoppede jeg ud i at blive selvstændig igen på fuld tid.

Uden at vide det var min skæbne ved at folde sig ud rent arbejdsmæssigt.

Jeg har altid haft en stor rejselyst og så dette som en fantastisk mulighed for at få en masse spændende oplevelser.

Det foregik rundt omkring på de forskellige populære rejsemål i Europa.

Spændende tid med rejsemål i EU

flytte til udlandetDet var en rigtig sjov tid, og jeg nåede at være med til at filme et sted mellem 100 og 200 hoteller i henholdsvis Algarve kysten, Costa del sol, Mallorca, og Tyrkiet.

Det var hårdt arbejde, da vi filmede fra 9:00 til 18:00 hver dag.

Efter aftensmaden blev filmene så redigeret indtil vi skulle sove.

Så fritid blev der ikke meget af. Men når vi havde pause, så var det på diverse strandbarer og lignende.

Af den grund føltes det ikke rigtigt at man egentligt var på arbejde.

Men dette skulle også få en ende.

Så jeg måtte ud at finde et fast job igen.

Her blev jeg tilbudt et job som webmaster for et Dansk firma der sælger firmagaver og reklameartikler. Nu kom jeg tættere på at skulle flytte til Thailand.

Jeg havde udlængsel om at bo i et varmt land med masser af sol

Flytte til Thailand

Jeg nærmede mig stille og roligt drømmen om at skulle flytte til Thailand.

Igennem en årrække rejste jeg hver sommer sammen med en god kammerat til USA på roadtrips.

Mulighedernes land tilbød fantastiske oplevelser på landevejene.

Flytte til Thailand – Det var alt lige fra at køre på tværs fra øst til vest.

Samt køre rundt i Californien og se alle de store seværdigheder.

Min udlængsel blev nu endnu større, og jeg begyndte da også at undersøge mulighederne for et Green Card til USA.

Opgav USA drøm

Men da det kom for tæt på og jeg blev ringet op af firmaer der ville have mange penge for at hjælpe mig videre.

Så fik jeg kolde fødder og trak stikket til den ide.

Flytte til Thailand – Jeg begyndte efterfølgende at have min bærbare computer med når jeg rejste på ferier rundt omkring i Europa.

Her fandt ud af at jeg jo sagtens kunne vedligeholde mine online projekter selvom jeg var i udlandet.

Digital nomade. Jeg nød faktisk at sidde i skyggen ved poolen og arbejde, mens alle turisterne hyggede sig rundt om mig.

En dejlig livsstil – Flytte til Thailand

Flytte til Thailand – Denne livsstil var faktisk noget der passede mig rigtigt godt.

For når jeg ikke arbejdede, så var jeg på ferie og det var varmt og solen skinnede.

Det satte tankerne i gang omkring at leve på denne måde.

Efter at jeg havde læst bogen “4 timers arbejdsuge” skrevet af Timothy Harris.

Så blev jeg endnu mere hooked på ideen om at jeg jo kunne bo hvor som helst i verden.

Uanset hvor, så kunne jo stadigt passe mine online projekter via min bærbare PC.

Flytte til Thailand – Derfor begyndte jeg at kigge efter muligheder for at dette kunne lade sig gøre.

Men jeg vidste så ikke helt hvor det skulle kunne lade sig gøre henne.

Samt hvor jeg ville kunne udleve denne drøm som digital nomade.

Min første rejse til Thailand – Flytte til thailand

Flyt til Thailand
At skulle flytte til Thailand kom nærmere uden jeg anede det.

Skæbnen ville så at jeg i foråret 2013 blev inviteret med til en fødselsdag der skulle fejres i Thailand.

Da jeg aldrig havde været i Asien før, så anede jeg ikke hvad jeg skulle forvente. Eller for den sags skyld hvad der mødte mig derude.

Flytte til Thailand. Flere i den gruppe jeg skulle rejse med, havde været i Thailand mange gange før.

Jeg hæftede mig især særligt ved en af de ting jeg blev fortalt omkring Thailand.

“Jan, du skal regne med at dit syn på livet og tilværelsen bliver ændret radikalt efter du har oplevet Thailand”.

Jeg tænkte på hvad de mon mente med sige dette?

De fortalte mig at jeg ville komme til at opleve en kultur og en livsindstilling som var langt fra den vi lever i derhjemme i lille Danmark.

Flytte til Thailand pga. smil og gæstfrihed

Flytte til Thailand. Du vil blive mødt med et smil og en gæstfrihed som du ikke har oplevet før.

Men det ville jeg nu se med mine egne øjne før jeg troede på det.

For jeg havde rejst meget i USA i de tidligere år. Her havde jeg også oplevet en stor gæstfrihed og en anden holdning end den man havde i Danmark.

Et klassisk eksempel på dette er, hvis du får en ny smart bil, eller noget andet ekstraordinært. Som eksempelvis et kæmpe fladskærms tv eller et stort hus.

Så er holdningen ofte i Danmark, at folk kigger underligt på dig og tænker, hvilken bank har han eller hun røvet for at få råd til dette.

Flytte til Thailand – Hvor imod i USA, kunne folk komme hen til dig og sige, hold da op et fedt kamera du har der. Hvordan har du båret dig ad med at få råd til det.

Eller “hvor er det sejt at du har sådan et kamera”. “Kan du fortælle mig hvordan jeg kan få råd til at købe sådan et kamera også”?

Første gang i Thailand

At flytte til Thailand fra Danmark. Vi ankom til Thailand. Det var ganske rigtigt. Når jeg gik på gaden og kiggede folk i øjnene, så fik jeg et smil tilbage, fedt. Uanset om det var rengøringspersonalet på hotellerne jeg mødte, så fik jeg altid et smil og en hilsen.

Jeg oplevede også noget nyt som jeg har valgt at kalde Thai-tempo. For er der noget man har i Thailand, så er det god tid.

Det vi ikke når i dag, det når vi i morgen. Hver morgen så starter en ny dag, hvor eventuelle skærmydsler fra dagen før er glemt og det er tilsyneladende sådan at man lever i Thailand. En dag af gangen.

Flytte til Thailand – På vores tur var vi i Bangkok, Crystal Bay (I den luksus penthouse lejlighed på toppen af et 24 etagers højhus der var med i udsendelsesrækken Hammerslag på et tidspunkt).

Møde med en dansker der bor i Thailand

Desuden så var vi på Koh Chang som er Thailands 2. største ø.

Her fik jeg sat et møde op ved en tilfældighed da jeg sad og surfede rundt på nettet for at finde info om øen Koh Chang. Dette møde var med den danske affiliate marketer Dennis Kjærgaard, som på daværende tidspunkt havde boet på Koh Chang med sin danske kæreste i et års tid.

Da jeg altid er meget interesseret i at få udvidet mit netværk. Især inden for det område jeg brænder for der hedder online markedsføring og affiliate marketing.

Flytte til Thailand – Så syntes jeg det ville være utroligt spændende at høre Dennis’ historie om hvad han havde gjort for at udleve sin drøm om at bo på en trope-ø som f.eks. Koh Chang. Vi fik en rigtig hyggelig snak på et par timer. Jeg blev nu endnu mere tændt på min udlængsel og drøm om at bo i et land med masser af sol og varme.

De Danske vintre der efterhånden varer 6 måneder med frost næsten hver dag, det var efterhånden ved at hænge mig ud af halsen.

Hjemrejsen – Flytte til Thailand

Da vi skulle rejse hjem til Danmark igen, mellemlandede vi i Amsterdam. Her havde vi 2-3 timer inden vi skulle rejse det sidste stykke tilbage til Danmark. Så vi satte os ind i en lounge hvor vi fik lidt at spise og drikke.

Flytte til Thailand. Her oplevede jeg så pludselig at jeg var kommet til Europa igen. Der gik nemlig en dame rundt og ryddede op efter gæsterne i restauranten. Hun gik bare og kiggede ned i jorden. Når vi sagde tak fordi hun ryddede op efter os, så kom der bare en lav brummen som svar tilbage.

Hvorfor flytte til Thailand? Ikke lige det vi var vant til fra de sidste par uger i Thailand, hvor vi blev mødt med smil over det hele. Wow, tænkte jeg, er det virkeligt sådan vi Europæere er? Selvfølgeligt er det ikke alle der er sure og vrantne herhjemme. Men kultur forskellen var tydelig, især efter lige netop denne oplevelse.

Hvad gør jeg nu?

Flytte til Thailand – Efter jeg var kommet hjem og den værste jetlag havde lagt sig, så kom hverdagen tilbage i mit liv. De fleste af mine venner var ved at etablere familie, få børn, købe hus, bil, campingvogn og sommerhus, og da jeg stadigvæk var single, ja så var det ikke meget jeg så til dem mere.

Bevares, jeg kunne jo bare invitere dem, men omvendt, det kunne de jo også. Men ingen sure miner, og det var jo ikke fordi vi var uvenner eller noget, men det var bare sådan at verden udviklede sig omkring mig, og så tænkte jeg at det måtte jeg gøre noget ved, for ellers ville jeg visne helt hen i en kedelig dagligdag.

Drastisk beslutning

Flytte til Thailand – Det skal siges at jeg havde prøvet flere projekter af med flere samarbejdspartnere, men ingen af dem var rigtigt lykkedes, så nu følte jeg at det var på tide at gøre noget drastisk i mit liv. Så jeg tog beslutningen og bestilte en returbillet til Thailand alene hvor jeg havde 20 dage til at rejse rundt og finde ud af mere om landet og de danskere jeg kendte lidt til fra bl.a. Amino.dk osv. der var bosat og havde lavet firmaer i Thailand.

Jeg skrev igen til bl.a. Dennis Kjærgaard, som nu bor i Chiang Mai i Nord Thailand, samt en anden fyr jeg havde haft lidt samarbejde med tidligere og som boede i Bangkok. Jeg ville vide deres historie og hvordan de havde gjort for at komme til at bo og arbejde i Thailand.

Alene på rejse i Thailand i 20 dage – Flytte til Thailand

Flyt til Thailand

Flytte til Thailand – D.10 juli 2013 rejser jeg så alene til Thailand med en rimeligt åben kalender og min laptop under armen.

Jeg havde lavet nogle aftaler om at mødes med forskellige danskere der havde bosat sig i Thailand for at høre deres historie og hvordan de havde gjort for at udleve deres drømme.

Flytte til Thailand – Baggrunden var i første omgang at finde ud af hvordan jeg efterfølgende kunne flytte til Thailand og leve af mine online projekter derfra.

Men det viste sig snart at denne plan blev ændret en smule, da jeg jeg fik snakket med folk rundt omkring derovre.

Var det for tidligt at flytte til Thailand?

Flytte til Thailand – For skulle jeg flytte til Thailand og leve af mine egne projekter, så ville der nok gå minimum et års tid før jeg havde dem oppe at køre så jeg kunne leve af dem derovre.

Efterhånden som jeg blev mere og mere forelsket i Thailand på min nuværende tur, så flyttede min tålmodighed sig i takt med dette.

Flytte til Thailand – Jeg begyndte at se på det fra en anden vinkel, hvor jeg ville søge job hos danske firmaer i stedet for.

Samt bruge denne indgangsvinkel til at flytte til Thailand, for det var også meget nemmere når jeg havde en arbejdstilladelse, for med denne kunne jeg være i Thailand i 1 år af gangen.

Flytte til Thailand – Og det uden at skulle ud af landet og have et stempel og en forlængelse hver 3. måned.

Dog skal man på immigrationen hver 3. måned for at få et stempel, så verden ved hvor du er.

Snakkede med mange danskere i Thailand – Flytte til Thailand

Jeg snakkede med en del danskere der havde bosat sig i Thailand, både som selvstændige med eget firma, men også hvor de bare arbejdede for et dansk firma derovre.

En fyr på min egen alder havde boet i Chiang Mai i 1,5 år nu, og han fortalte mig at han da havde en hverdag lige som han havde hjemme i Danmark. En hverdag med at gå på arbejde hver dag osv. men forskellen var bare at når han havde fri, så var han på ferie, følte han.

Gæstfrihed i Asien

Jeg bemærkede også en anden ting mens jeg var i Thailand, og det var den gæstfrihed som jeg blev mødt af hos de danskere som boede i Thailand. Det var lige som om at de havde taget Thailændernes gæstfrihed til sig, og udviste den over for mig og andre der kom forbi af samme årsag som jeg.

Det var en rigtig fed oplevelse, og de fortalte alle sammen med glæde deres version om hvordan de havde gjort for at udleve deres drøm i det Thailandske. Jeg sugede alt det til mig som jeg kunne, og besluttede mig for at søge jobs i Thailand hos danske firmaer.

Så jeg skrev et indlæg på Amino.dk om at jeg søgte job i Thailand, og lige nu havde mulighed for at mødes med dem da jeg jo rejste rundt i landet lige nu.

Var til flere jobsamtaler i Thailand – Flytte til Thailand

Der gik ikke længe før jeg havde den første henvendelse fra et dansk firma i Pattaya. Så da jeg alligevel skulle forbi Pattaya et par dage senere, så satte vi et møde op hvor jeg skulle mødes med dem om en snak om en evt. ansættelse.

Flytte til Thailand – Efterfølgende fik jeg også snakket med Kristian Ole Rørbye, som jeg jo havde mødt i Chiang Mai de foregående dage om et job i hans firma i Chiang Mai, men der var lige nogle ting der skulle falde på plads først før det kunne lade sig gøre.

Så det lod lidt vente på sig. Jeg drog til Pattaya og fik en snak med bl.a. Jørgen Linnet som på daværende tidspunkt havde 2 andre partnere i et firma dernede. Vi fik en god snak om tingene, og ville efterfølgende vurdere om det kunne være aktuelt at lave et samarbejde.

Flytte til Thailand – Spændende mennesker med den samme gæstfrihed som jeg havde oplevet de andre steder rundt hos Danskere i Thailand. Jeg var nu blevet endnu mere hooked på at flytte til Thailand for at bo og arbejde.

Hjemkomst til Danmark – Flytte til Thailand

Flytte til Thailand – Da jeg ankom hjem i min lejlighed i Silkeborg, gik jeg ind med mine kufferter og satte dem i mit soveværelse, og gik derefter ind i min stue. Da jeg stod der og kiggede rundt i min stue, så røg det bare ud af mig…

Her skal du ikke bo Jan, du skal bo i Thailand hvor der er sol og varme og glade mennesker omkring dig. Det var her jeg tog den endelige beslutning om at dette var det rigtige for mig.

Flytte til Thailand – Fyldt med nye indtryk og ideer afventede jeg nu svar fra dem jeg havde snakket med i Thailand. Jeg var nu overbevist om at det var i Thailand jeg skulle forsøge at udleve min drøm, om at bo i et varmt og solrigt land.

Jeg kunne ikke udstå tanken om at skulle igennem endnu en lang, mørk og kold vinter i Danmark. Så jeg bestilte tid hos min læge, så jeg kunne påbegynde de vacciner der skulle til, hvis jeg skulle bosætte mig i Thailand. Jeg begyndte at undersøge forsikringer, høre på folkeregisteret hvordan jeg skulle forholde mig.

Flytte til Thailand – Jeg begyndte at rydde op i mine pulterrum, og smide ud og sætte tingene som jeg alligevel ikke skulle bruge til salg, både på nettet, men også på bagagerumsmarkedet i Silkeborg. Det er utroligt hvad man kan sælge på sådan et bagagerumsmarked ;-).

Tak til systemet i Danmark 😉

Jeg havde gået ledig med bibeskæftigelse i et års tid nu, og pludselig dukkede der en mail op fra min a-kasse KRIFA. Her fortalte de mig at de havde fundet 26 ugers uafsluttet dagpengeperiode med bibeskæftigelse fra 2006.

Denne periode havde de så lagt oven på min nuværende dagpengeperiode, så jeg havde lige pludseligt kun 2 uger tilbage af min dagpengeperiode, så nu var gode råd dyre. Jeg kunne dog vælge at lukke mit CVR nr. igennem de sidste 12 år, og kunne så derefter søge om at få lagt endnu 12 måneder oven i min nuværende dagpenge periode, og det følte jeg mig så nødsaget til.<(p>

Det skal her siges at jeg tidligere havde foreslået min a-kasse at finde et halvtidsjob, og så have resten af tiden som selvstændig, men så ville de betyde at jeg skulle halvtids forsikres, og det ville de ikke anbefale at jeg gjorde.

Svær situation og økonomi

Jeg foreslog blot dette for at samfundet ikke skulle belastes af mig rent økonomisk, men da jeg blev mødt af denne holdning, så fortsatte jeg med at være en “belastning” for samfundet ved at få dagpenge for fuld tid.

Jeg følte mig virkeligt ikke særligt godt behandlet efter disse episoder med dagpengesystemet, og det motiverede mig bare endnu mere til at søge videre efter min drøm om at bo i Thailand.

Når jeg søgte job rundt omkring i Danmark blev jeg ofte mødt med et svar om at de havde valgt en nyuddannet kandidat i stedet for mig, og det selvom jeg levede fuldt ud op til de kvalifikationskrav som blev stillet, hvilket jeg selvfølgelig ikke helt kunne forstå.

Jeg havde jo 12 års praktisk erfaring med webdesign og online markedsføring, men måske syntes de at jeg var for gammel ;-).

Her skal det dog siges at jeg den dag i dag ikke føler mig som en dag over 25 år, trods mine 49 år, men dog med en masse livserfaring, og så elsker jeg desuden at arbejde sammen med kollegaer der er yngre end mig selv.

Jeg måtte igen tage sagen i egen hånd

Ugerne gik og jeg ventede og ventede på svar fra nogen af dem jeg havde snakket med i Thailand, så jeg besluttede igen at tage sagen i egen hånd, for noget skulle der ske. Så jeg greb telefonen og begyndte at ringe rundt til de danske online firmaer jeg havde hørt om på min sidste rejse.

Her fik da også en rigtig god snak med dem jeg nu fik fat i.

De var egentlig alle sammen åbne for et samarbejde, men det var lidt blandet med hvornår de kunne få brug for arbejdskraft osv.

Så en morgen lå der en mail i min mailboks fra et dansk online firma der tilbød mig en stilling i deres firma, og efter lidt korrespondence frem og tilbage, valgte jeg at sige ja tak til jobtilbudet.

Dagen efter fik jeg sagt min lejlighed op og jeg kunne nu planlægge at rejse til Thailand og arbejde fra d.1.november 2013.

FEDT!!! Min drøm var gået i opfyldelse, og det kunne jeg alt sammen takke mig selv for, fordi jeg havde være proaktiv og selv havde taget fat i de forskellige muligheder der var for at få et job i Thailand.

Dog også med en fantastisk hjælp fra de Danskere jeg havde mødt på mine 2 rejser til Thailand i april og ikke mindst i juli måned 2013.

Alt det praktiske ved en flytning til Thailand

Nu skulle jeg for alvor til at at organisere min flytning, og jeg skulle f.eks. finde ud af hvor meget bagage jeg måtte have med i flyveren. Jeg skulle flyve med KLM og China Airways, så jeg ringede til China Airways for at høre om jeg måtte have en ekstra kuffert med og hvad det ville koste.

Jeg ville også meget gerne havde min iMac 27″ med derover, for det er et super godt redskab for mig. Dog var det ganske umuligt at få en ekstra kuffert med, og det var heller ikke noget jeg kunne betale mig fra, så dette var udelukket.

Dog kunne jeg tage min iMac 27″ med som håndbagage, da jeg havde købt en stor skuldertaske til denne. Godt så ;-). Så var det på plads. Nu skulle jeg så finde et sted til opbevaring, og der var mange muligheder.

Opbevaringsrum i Danmark

For jeg kunne både få et aflåst rum med egen hængelås, eller jeg kunne vælge den billigere løsning med at få en bås ved siden af mange andre der havde båse i samme rum, men hvor der så skulle betales for hver gang man skulle ind til sine sager.

Da jeg jo skulle flytte til Thailand, så valgte jeg den sidste og billigste løsning som endte med at koste kr.270 pr. måned i leje. Det var jo et overkommeligt beløb, og så havde jeg 9 kubikmeter at gøre med. Så var det på plads.

Jeg skulle jo bruge et Non-emmigrant B visum til det første stykke tid i Thailand, så her skulle jeg bruge en invitation fra det danske firma i Thailand, for at kunne søge dette på det Thailandske konsulat i Hvide Sande (Dette kontor er nu lukket, og konsulatet befinder sig nu i København).

Thai VISA kom på plads

Jeg ringede derud, og de var meget behjælpelige med at fortælle mig hvad jeg skulle have med i ansøgningen om dette visum. Jeg kørte selv ud til Hvide Sande. Her fik jeg lavet mit visum på ca. en halv time. Så var det på plads. En stor lettelse, og et stort skridt på vejen til Thailand var nu taget.

Jeg fik efter et stykke tids søgning på nettet, og en del telefon samtaler med forskellige forsikringsselskaber. jeg forhørte mig også hos dem jeg kendte der boede i Thailand, valgt en forsikring hos BUPA til det første stykke tid derovre.

Jeg skulle jo også have noget at bo i, og det er de så gået i gang med at lede efter hos det firma jeg skal arbejde hos. Jeg havde efterhånden fået solgt ud af det jeg sagtens kunne undvære, samt fået smidt resten ud af mine pulterrum, så det var der styr på også.

Kunne jeg sælge min bil hurtigt?

Før jeg skulle flytte til Thailand skulle bilen sælges. Nu skulle jeg bare have solgt min bil, og en tur på folkeregisteret for at melde flytning til Thailandsk adresse, men der skal jeg lige have fundet et sted at bo derovre først før jeg kan gøre dette. Næste skridt var så småt at begynde at pakke det tøj jeg ikke skulle bruge, samt min køkkenting ned.

Blev det at flytte til Thailand en forandring i livet? Så disse ting var klar til at blive kørt derud hvor jeg skulle have mine ting opbevaret, for så kunne jeg flytte mine møbler og de sidste ting i et læs et par dage før jeg skule rejse.

At flytte til Thailand var overraskende let. Faktisk var det en lidt underlig fornemmelse at stå og pakke disse ting ned, uden at vide noget om hvornår og hvis jeg nogensinde ville komme hjem til Danmark at bo igen. Men det må tiden jo vise.

Dit liv er fyldt med prioriteringer

Da jeg havde sagt ja til jobbet i Thailand og til at flytte derover for at bo.

Så mødte jeg mange forskellige holdninger til dette.

Nogen sagde… “Vi har også talt om hvordan du kan have råd til at rejse så meget rundt i verden og opleve en masse”.

Vil du flytte til Thailand som pensionist? Jeg måtte så fortælle dem at jeg jo så har prioriteret at bo i en billig leje lejlighed i et boligselskab.

Derfor prioriterede jeg at bruge mine opsparede penge på rejser og oplevelser i stedet for at binde pengene i et hus eller en dyr bil.

Eller hvad man nu ellers kan finde på at bruge sine penge på.

Skal du udleve drømmen?

Du prioriterer jo selv igennem dit liv hvad du vil og hvornår du vil det.

Walt Disney blev engang citeret for følgende citat: “Alle vores drømme kan gå i opfyldelse, hvis vi har modet til at forfølge dem”, og det kan jeg jo kun give ham ret i.

Blev mit liv bedre af at flytte til Thailand som udenlandsdansker?

Jeg er flere gange blevet fortalt at når jeg rejste så meget og oplevede så meget.

Derfor gjorde jeg det som alle andre gik og drømte om at gøre. Flytte til Thailand.

Vil du bo i paradis?

Jamen det var da dejligt at høre, men jeg kunne bare ikke helt forstå hvorfor de andre så ikke bare sprang ud i det.

Altså gøre det samme, når de nu drømte om at gøre det. Igen var det et spørgsmål om prioriteringer i livet.

Er det en god ide at flytte til Thailand og bo?

Flere sagde også at det jo da var en lidt vild beslutning. Og ja, det kunne jeg jo kun give dem ret i.

Men jeg syntes jo også at det er en ret vild beslutning at beslutte at få børn for eksempel. Flytte til Thailand.

Flytte spontant

Så vildere er det jo heller ikke. Og skulle jeg pludseligt få hjemlængsel og trang til at komme hjem til Danmark igen.

Så er det jo bare at købe en flybillet hjem og så tage det som den oplevelse det var.

Heldigvis er jeg blevet bakket op af de fleste mennesker omkring mig, der bare syntes at det er fedt at jeg tør tage springet og hoppe ud i det ukendte.

Flyt til Thailand – Mens andre står mere tøvende og ryster på hovedet og siger, hvad det dog er for noget jeg har gang i.

Dog vælger jeg at tro at det er fordi de ikke selv har modet til at gøre det samme, og fred være med det.

Jeg vil tilføje mere til min historie om jagten på lykken ved at udleve min drøm om at arbejde og leve i Thailand når jeg kommer videre i planen. Lige nu er der 5 uger til jeg skal af sted 😉

Vil du flytte til thailand? – Jeg udlevede min drøm.