Populæreste områder at bo i Thailand

Populæreste områder at bo i Thailand som udlænding spænder fra byer i nord til øer i syd Thailand.

Overvejer du at flytte til Thailand for at bo et tilbagetrukket liv som eksempelvis pensionist?

Så tag et kig på hvad du kan forvente ad de forskellige byer og områder har at tilbyde.

7 Populæreste områder at bo i Thailand

Vil du flytte til Thailand, så er her lidt inspiration til at vælge hvilket område der passer til dit temperament. Se også min danske YouTube kanal om Thailand her.

Indbyggere i Thailand ca.77 millioner

De indbyggertal jeg viser i denne artikel kan variere en del, da Thaier har det med at flytte rundt i landet grundet arbejde.

Går du med tanker om at bosætte dig i Thailand som udlandsdansker, så kan dette være en hjælp til at beslutte dig for hvor du vil bo. Jeg vil forsøge at give dig et overblik over hvad du kan forvente i disse områder

Bangkok – Byen der aldrig sover

ThailandBangkok er for storby-elskeren. Her kan du finde bolig i alle niveauer og til alle priser. Bangkok har ca.12 millioner indbyggere.

Er du vant til storbyen og elsker at der sker noget konstant, så er Bangkok lige stedet for dig at bo. Du finder mad fra hele verden, men også mad i alle prisklasser. Bangkok er fuldt på højde med alle andre storbyer over hele verden hvad angår oplevelser og mad.

Populæreste områder at bo i Thailand. Husk, 10% service tax i restauranter. Det betyder at drikkepengene er inkluderet i prisen. Offentlig transport er en stor fordel i Bangkok. BTS Skytrain, Subway, Kanal-taxierne, Motorbike-taxi, TukTuk, Grab Taxi, Bolt Taxi osv. er alt sammen med til at gøre transport rundt i byen meget fleksibel.

Trafikken på vejene i Bangkok er dog helt skørt og kan tage ekstremt lang tid at nå frem med i bil. Der er meget luftforurening i Bangkok, især fra sidst i januar til Maj måned (varmesæsonen).

Chiang Mai (Nord-Thailand)

Ca. 1,2 millioner indbyggere (tal fra 2022). Chiang Mai er Thailands 2. største by. Chiang Mai er et bjergrigt område. Byen er ganske enkelt omgivet af bjerge.

Populæreste områder at bo i ThailandDet er meget lettere at transportere sig rundt i Chiang Mai. Med en kort køretid, uanset hvor du skal hen i byen. Der er rigtigt meget Thai historie i Chiang Mai i den gamle bydel indenfor bymuren.

Populæreste områder at bo i Thailand. Der er masser af templer, og kan beskrives som Old school Thailand.

Da byen er meget autentisk. Der findes rigtigt mange uddannelses institutioner og skoler i Chiang Mai.

Dette er en meget tilbagelænet by i forhold til Bangkok og andre populære områder i Thailand.

Du skal blot 10-30 minutters kørsel ud fra Chiang Mai centrum for at opleve de smukkeste bjerg områder med udsigter fra bjergrestauranterne der er helt unikke.

Priserne er lave på det meste i Chiang Mai. Populært område for europæere at slå sig ned i.

Jeg kender flere dansk/Thai firmaer i byen, da der tilbydes gode muligheder for iværksættere i området.

Da der er gode muligheder for dygtige Thai medarbejdere i alt lige fra praktikanter til personale der er under uddannelse.

ULEMPE: Burning season (Februar til Maj måned). Markerne bliver brændt af, så det bliver noget af den værste luftforurening i verden. Mange udlændinge der bor i Chiang Mai, flytter til andre områder i Burning Season.

Phuket

Phuket havde ca.80.000 registrerede indbyggere i 2020. Phuket er Thailands største Ø.

Phi Phi IslandNogen mener at det ikke er en Ø, da den ligger så tæt på fastlandet. Broen der fører til Phuket er kun nogle få hundrede meter lang.

Populæreste områder at bo i Thailand. Phuket er den mest livlige Ø i Thailand.

Ekstremt meget trafik på Phuket. Phuket har nogen af Thailands smukkeste områder (F.eks. Phi Phi island), men der er lang transporttid i bil/taxa/bus motorbåde/speedbåde.

Fra hoved-øen skal du forvente 1 times kørsel i bil/bus, samt en times sejlads for at nå Phi Phi island.

Er du sejl-elsker, båd-elsker, så er Phuket lige noget for dig.

Patong er ekstremt turistet, og dyrt.

Du vil opleve meget stress blandt Thaierne på Phuket. Men igen, så er det afhængigt af hvilke områder du opholder dig i.

HUA HIN er Thailands Florida

Hua Hin har mellem 50.000 og 85.000 registrerede indbyggere. Hua Hin ligger kun et par timers kørsel fra Bangkok. Hua Hin er meget mere tilbagelænet en mange andre større byer i Thailand.

Amerikanerne kalder Hua Hin for Thailands Florida. Hua Hin har natteliv, men er dette er mere stille og roligt i forhold til Pattaya og Patong. Hua Hin har flotte lange rene strande. Heste-ridning på stranden.

Populæreste områder at bo i Thailand. Store lange markeder der tilbyder alt fra Thai mad til beklædning og elektronik. Mange seniorer foretrækker at bo i Hua Hin, fremfor Pattaya og Bangkok.

Du finder gode priser på lejligheder og huse i Hua Hin. Fordel med bil i Hua Hin, også som transport til f.eks. Bangkok i weekenden.

Koh Samui – Den perfekte Ø

Koh Samui har ca.67.000 indbyggere målt i 2017. Mange kalder Koh Samui den perfekte Ø. Det siges at Koh Samui føles mere som en Ø, end Phuket gør.

Der er en ringvej der går hele øen rundt. Koh Samui kendetegnes ved at de udlændinge der slår sig ned her, er mere leve-folk, end arbejds-folk. Nyder livet ekstra meget.

Livsnydere foretrækker Koh Samui. Koh Samui og Phuket er meget dyre steder at bo fast i forhold til de andre steder jeg har skrevet om i denne artikel.

Trafikken kan være en ulempe på Øen. Så hvis du skal bo der, så find et ventralt sted med nemt til indkøb osv.

Pattaya (Jomtien, Pratumnak)

Pattaya området har ca.120.000 registrerede indbyggere 2019. Dog skal man forvente omkring 1 million i højsæsonen. Jomtien og Pratumnak er mit foretrukne område i Thailand at bo. Jeg har lavet mange videoer fra og om Thailand på min engelske YouTube kanal “Jan travel Thailand” her.

Pattaya er tæt på det meste (Bangkok), øer osv. Pattaya har bare ALT i indkøbsmuligheder, restauranter, underholdning, brede strande, og afslapning.

Byen Ligger ved vandet, selvom det ikke er det reneste vand, men til gengæld tæt på lækre øer, vandsport, osv.

Mange ser Pattaya som PARTY BYEN i Thailand. Det er det også, men byen har gjort meget ud af at være familie-venlig også.

Populæreste områder at bo i Thailand. Der er masser af områder omkring Pattaya som er stille og rolige, uden stress og larm.

Jeg har tit haft besøg fra Danmark af folk der aldrig har været i Thailand før. Jeg har vist dem alle sider af Pattaya området. De har alle skiftet mening om det de har hørt hjemmefra.

Resten af Thailand

Dette er de områder som du kan opdage, og blive overrasket af. Måske steder du har besøgt som du er faldet for uden at forvente noget fra dem.

Populæreste områder at bo i Thailand. Udenfor de kendte områder i Thailand kan du bo utroligt billigt, og få den helt autentiske/ægte Thai levestil at mærke.

Fristelserne er heller ikke så store, som de er i de nævnte områder jeg har skrevet om i denne artikel.

Dette er med til at kunne bo i Thailand til MEGET små penge på denne måde. Her kan du leve det simple liv og nyde tilværelsen i fulde drag.

Populæreste områder at bo i Thailand. Det kommer også an på hvordan du er vant til at leve i Danmark (Storby, landsby osv.)

Vil du læse min historie om at flytte til Thailand, klik her.

Hvordan vælge du område?

Hvis du gerne vil flytte til Thailand, men ikke har så meget erfaring med at holde ferie i Thailand, kan du tage på inspirations tur.

Tag en tur til Thailand i en måned og tjek de forskellige områder ud.

Da jeg selv ville flytte til Thailand, ville jeg bo i Chieng Mai pga. de mange danske iværksættere og danske firmaer der holdt til der.

Men jeg faldt for Jomtien, og fandt også en kæreste fra Sattahip. Så i dag er det mit foretrukne område at bo i når jeg er i Thailand.

Populæreste områder at bo i Thailand. Både fordi jeg har mange venner der fra DK og andre steder i verden, samt Thaier.

Det er nemt at tilgå de fleste andre steder i Thailand fra Pattaya.

Så tag på en udkigs-tur til Thailand i en måned, og vælg 3-4 områder ud, som du vil tjekke ud af disse steder jeg har nævnt her.

Jeg håber at denne liste af steder i Thailand at slå sig ned i har gjort dig klogere på hvilket sted du kunne tænke dig at flytte til i Thailand som udenlands-dansker.